sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Djoehem

Tein vakavaksi luokiteltavan virheen ja menin etsimään Djoehemista oria meidän poitoutammalle Penelope Ionille, tiesin näet Djoehemissa olevan poitounhevosia (tunnetaan myös nimellä moulassianhevonen/moulassier). Katselin siinä sitten Djoehemin hevostarjontaa vähän muutenkin ja lopputulos oli se, että mailissa oli puolen tusinaa astutuspyyntöä eri rotuisille oreille ja lisäksi vielä tiedustelu, josko kiinnostaisi myydä kasvatteja tai teettää tilausvarsoja paristakin eksoottisemmasta rodusta.

Djoehem on ollut minulle toistaiseksi vähän sellainen kysymysmerkki, tiedän kyllä että moinen talli on olemassa, mutta jotenkin sinne ei ole osannut eksyä katselemaan hevosia, kasvatteja ja oreja tammoilleen. Lupaan pyhästi korjata tämän epäkohdan! Djoehem tuntuu kuitenkin muistuttavan kovasti Ionicia: hevosilla on rodunmukaiset kuvat mutta läheskään kaikilla hevosilla ei ole mitään huippuhienoja rakennekuvia, joilla voitettaisiin näyttelyissä vaan seasta löytyy pienempiä kuvia, joiden laatu ei ole maailman huippu ja tietysti paljon liikekuvia. SlawikiakaanDjoehem ei paheksu, vaikka monelle muulle Slawik on kirosanoista pahin. Näin toimii järkevä harvinaisten rotujen kasvattaja: kun kuvia on vähän tarjolla, ei parane nyrpistää nenäänsä millekään.

Ja Djoehemin rotuvalikoima on upea! Moulassiereja, huzuleja, gidraneita, noniuksia, paso finoja, kaspianponeja! Ja montaa muuta rotua näiden lisäksi. Useimpia rotuja on vähintään muutama yksilö, ei siis niin kuin meillä monen rodun kohdalla että on vain se yksi ainoa.

Ei kommentteja: