keskiviikkona, elokuuta 27, 2008

Montefrio

Bongasin Hevoset.comista Montefrion, josta sanottiin sen taukoilleen jonkin aikaa, mutta palailevan nyt takaisin kuvioihin. Kasvattilistasta voi päätellä tallin toimineen kuitenkin eri nimillä jo kauan ja kasvattaneen useampiakin erirotuisia varsoja. Tauon jäljiltä talli on vielä hieman keskeneräinen, kaikki sivut ja kuvat eivät toimi, mutta ei nyt piitata siitä.

Mielenkiintoiseksi tallin tekee sen hevoset, joista suurin osa on friisiläisiä tai friisiläisristeytyksiä. Joukossa on myös vuonohevosia, joita tallilla ilmeisesti kasvatetaan myös. Friisiläisillä ja niiden risteytyksillä ei liikaa kasvattajia olekaan, joten jään seuraamaan mielenkiinnolla tallin toimintaa. Ehkä voisin jopa tarjota muutamia moriesian-kasvattejani myytäväksi?

Foorumissa ja kasvatti-sivulla viitataan friisiläisten ns. Troy-linjaan, joka polveutuu ilmeisesti yhdestä tammasta (?). Bongasin jo tallin sivuilta Montefrio's Troy-Thetisin, jonka nimessä tuo Troy vilahtaa. Minulle ei ihan sataprosenttisesti selvinnyt käytännöt tuon linjan kanssa, mutta ilmeisesti tarkoitus on säilyttää vanhempia sukulinjoja. Se on jo ideana hieno, historiaa ei virtuaalimaailmassa yleensä tunneta, saati kunnioiteta vaikka syytä kyllä olisi.

Ei kommentteja: