sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Myydään laukka-ahaltek siitostammaksi

Laitanpa tännekin tiedoksi, että ahaltek-tamma Gin Rozalija on myyntilistalla.
Rozalijan suku on kaksipolvinen, mutta kaikki ovat laukkapuolella kohtuullisen tuntemattomia nimiä. Isä Gin Onegin teki jonkinlaisen uran laukkaradoilla aikana, jolloin venäläislaukkoja oli todella harvassa. Voittosumma ei ole kummoinen, vain 75.500v€ mutta voittoprosentti 25 ja sijoittumisprosentti 50. Emä Roza Vivac on kilpailematon, sukunsa puolesta matkaratsuksi soveltuva. Erittäin harvinaisia nimä suvussa, Vivaciten kasvatteja ei ole maailmalle tiettävästi montaa levinnyt.

Rozalija itse sen sijaan oli varsinkin vanhemmalla iällä hyvä laukkaratsu. Se ei nuorena tahtonut oikein pärjätä, mutta vanhemmiten ylsi kuitenkin G1-tasolle. Rahaa Rozalija on voittanut kivasti, voittosumma on 992.000v€. Tamma soveltuu laukka-ahaltekjalostukseen, mutta mikään ei estä kokeilemasta sitä myös RBSH-puolella.

Väriltään Rozalija voi olla ruunikko tai ruunivoikko. Ja tiedän kyllä, että tamma on ikääntynyt VHKR:n mukaisesti, mutta senhän ei pitäisi haitata, koska laukkamaailma on suvaitsevaisuuden tyyssija.

1 kommentti:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Rozalija lähti Il'yaan siitostammaksi, ei muuta kuin onnea Taijalle ja Rozalijan tuleville varsoille! Nopeat syö, hitaat ei.