lauantaina, tammikuuta 03, 2009

Puuttuvat lisäykset

Hemmetti soikoon, just sen kerran kun kirjoittaa hieman jäsentymätöntä ajatusta tekstiksi ja muotoilee sen vähän heikonlaisesti, kaikki takertuvat siihen kuin purkka tukkaan. Näin kävi blogitekstilleni "Jos ei kelpaa, tee itse parempi"-asenne huit hiivattiin. Minä en tarkoittanut missään tapauksessa loukata sillä VRL:n ihmisiä noin kokonaisuutena vaikka teksti menikin aika paljon VRL:n suuntaan lopussa.
Viivi kirjoitti tästä blogissaan ja asiaa on näemmä käsitelty ht.hetissäkin enkä minä pidä tällaisesta kohusta, koska asiani on ymmärretty väärin.

Tuota tekstiä inspiroinut tilanne alkoi siitä, että eräs henkilö sanoi foorumilla täysin asiallisesti, että JOS tapahtuu VRL:ään liittyvä asia A, hän ei pidä siitä. Tähän toinen henkilö (jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä koko VRL:n kanssa) vastasi "jos ei kelpaa, tehkää itse kilpaileva liitto / järjestö VRL:n rinnalle ja tehkää sen kanssa juuri niin kuin huvittaa". Minusta tuo on aivan naurettavaa ja osoittaa suurta asennevammaa. Mutta kuten sanottu, tässä ei ole kyse VRL:stä vaan kahdesta yksittäisestä henkilöstä.

Ymmärrän sataprosenttisesti sen, että VRL:n ylläpitäjät saavat varmasti niskaansa paskamaista, henkilökohtaisuuksiin menevää palautetta, jota ei voi puolustella millään tavoin. En edes yritä puolustella, koska sympatiani ovat täysin VRL:n puolella. Itse en varmasti jaksaisi moista vaan alkaisi paukkua haukkumeilejä takaisin kitisijöille ja ne olisivat sitten oikeasti rumaa luettavaa. Ehkä siksi en olekaan VRL:n toiminnassa mukana. Luultavasti VRL:n hallitus pystyy huomattavasti aikuismaisempaan käytökseen tässä suhteessa kuin minä.

En väitä, etteikö VRL kyselisi mielipiteitä tarpeeksi enkä väitä VRL:n muutenkaan tehneen mitään erityisen typerää. Jonkinlaiset säännöt on pakko tehdä ja koska erilaisia huijareita ja porsaanreikien etsijöitä on varmasti melkoinen joukko, on sääntöjen ja rajoitusten pakko olla tiukkoja, että pelin henki pysyisi edes joten kuten reiluna.
Kirjoitin paljon siitä, että VRL:n tulisi olla kattojärjestö, jonka alta löytyisi jokaiselle jotakin. Enkä tiettävästi sanonut, etteikö VRL olisi tällainen. Siellä on kantakirjaa, pikkuhiljaa omaa näyttelytoimintaa, vähän joka lajin kisoja (ravit ja laukat ovat hyvistä syistä omillaan enkä tarkoita näitä), porrastettuja ja porrastamattomia ja kaikenlaista semmoista. Hyvä niin, näin sen pitää ollakin. Eikä tietääkseni VRL ole virallisesti ottanut kannakseen tuota "jos ei kelpaa, tee itse parempi".

Kysymys koko postauksessa oli siitä, että minusta tällainen "jos ei kelpaa, tee itse parempi"-asenne ei toimi, ei VRL:ssä (jota en siis ole tästä asenteesta syyttänytkään) eikä oikein muutenkaan. Ei varsinkaan silloin, jos joku on asiallisesti sanonut mielipiteensä. Ja tämänkin jupakan takana ovat siis yksityiset ihmiset, ei VRL. Minua vain pännii tuo asenne noin yleisesti, esitti sen kuka tahansa.

Ja hitto että minä vihaan omien tekstieni selittelyä, mutta sanotaan nyt yhteisesti kaikille, että anteeksi kun kirjoitin tekstini huonosti, en tarkoittanut loukata tällä ketään muuta kuin niitä ihmisiä, jotka tuota asennevammaa viljelevät julkisesti.

3 kommenttia:

suz kirjoitti...

Viivi kiittää tästä lisäyksestä/selvennöksestä. :) Ei tuo sinun teksti yksinään minua tosiaan suivaantumaan saanut, mutta ht'netin topikki siihen päälle alkoi kyllä keittämään.

Toivottavasti myös muut asiaa väärin ymmärtäneet löytävät myös tämän tekstin tai ainakin ajattelevat asiaa uudestaan.

Viivuska kirjoitti...

On se kyllä ärsyttävää, kun ihmiset ottavat asioista ihan liian helposti nokkiinsa ja sitten tullaan kaatamaan paskaa niskaan.

Tää on oikeastaan se ainut huono puoli blogiin kirjoittaessa; Aina ei voi olla varma, että kaikki ymmärtää mitä tarkoitat.

Mutta samaa mieltä olen tästä asiasta, VRL:n pitää olla kaikille yhteinen.

Sophie Bernacca kirjoitti...

Tulen nyt minäkin vielä kommentoimaan tänne, koska minä olin se joka viestisi sinne Hevostalli.netin puolelle postasi.

Olen kertakaikkisen pahoillani Hevostalli.netin ketjun aiheuttamasta mielipahasta. Ikävää että ketju sai jo alkuun saamansa sävyn, tarkoituksena oli kuitenkin jakaa hyvin argumentoitu teksti muiden nähtäville. Aihe on kuitenkin ajankohtainen, ja viime aikoina on tullut turhan paljon provosoivia ja nimettömiä (henkilökohtaisuuksiin meneviä) viestejä näistä asioista.