torstaina, toukokuuta 07, 2009

Vielä Bob Tarrista ja valokuvista, kuvalupia voi hakea edelleen

Infottuamme Bob Tarrilta meidän kautta kuvaluvan hakeneita siitä, että luvat on haettu ja saatu, ilmestyi lisää ihmisiä, joilta on mennyt tuo topikki täysin ohi eivätkä he olleet tietoisia tuosta nimilistan keruusta, mutta Bob Tarrin kuvat kiinnostaisivat. Luonnollista ja arvattavaa tietenkin, mikään bloggaus tai foorumiviesti ei koskaan tavoita kaikkia kiinnostuneita.

Niinpä jatkamme nimilistan keruuta, tällä kertaa tosin vain pidemmällä aikavälillä. Nickejä, sähköpostiosoitteita ja tallien osoitteita voi lähettää meille sähköpostilla (vtionic@gmail.com) asianmukaisesti otsikoituna. Keräilemme listaan jonkin verran nimiä ja muutaman kuukauden kuluttua tai sitten kun nimiä on enemmän kuin muutama, lähetämme listan Bobille hyväksyttäväksi.
Mutta huomatkaa, tässä kestää nyt oikeasti muutama kuukausi, ette saa kuvalupia viikossa tai kahdessakaan. Kesällä siis vasta voi odotella saavansa valokuvia. Myös aikaisemmin hakeneet voivat päivittää tietojaan sähköpostitse.

Säännöt kuvien käytölle ovat edelleen samat:
1. Tämä kuvalupakeräys on tarkoitettu ainoastaan virtuaalitalleille eivätkä edes kuvaluvan saaneet saa käyttää kuvia muihin tarkoituksiin
2. Kuvien kokoa voi muuttaa ja niitä voi leikata (niinkin että ©-teksti jää pois), mutta ei editoida muilla tavoin
3. Kuvia ei saa käyttää ulkoasujen osina edes tekijänoikeusteksteillä varustettuna
4. Jokaisen kuvan yhteydessä täytyy olla Bob Tarrin nimi. Linkkiä kotisivuille ei välttämättä tarvita, mutta nimi tulee olla. "© Bob Tarr" riittää hyvin.
5. Kuvia ei saa suoralinkittää Bobin sivuilta vaan ne tulee ladata omalle palvelimelle tai jonnekin muualle ja käyttää sitä kautta
6. Vain Bobin nettisivujen Portfolio-osan kuvia saa käyttää tämän luvan saatuaan. Lupa ei siis koske sellaisia Bobin kuvia, joita löydät ehkä muiden tallien sivuilta
7. Bob Tarrilla on oikeus peruuttaa tämä kuvalupa, jos hän niin haluaa

Todellakin oletamme, että ENNEN KUIN lähetätte nimiänne listattavaksi olette lukeneet ja ymmärtäneet nämä ehdot, kysyneet jos jotain on epäselvää (tyhmiä kysymyksiä ei ole) ja todellakin myös noudatatte näitä ehtoja. Me käymme kaikki tallit läpi ja jos huomaamme, että jollain tallilla on epäselvyyksiä tekijänoikeusmerkinnöissä tai esimerkiksi suoralinkitettyjä kuvia, kysymme asiasta tarkemmin ja voimme oman harkintamme mukaan jättää ilmoitettuja talleja listaamatta. Emme puhuneet tästä ensimmäisen nimilistan yhteydessä, ei kai tullut tuolloin mieleen, mutta tarkistimme kuitenkin tallit ennen listan lähettämistä Bobille eikä tuolloin ollut mitään sanottavaa. Vain muutaman lopettaneen tallin poistimme listalta.
Kuitenkin ehdot ovat selkeät ja selkeällä suomen kielellä, ne ovat erittäin kohtuulliset, niiden noudattamisen ei pitäisi aiheuttaa kellekään kohtuutonta vaivaa. Ja lopulta Bob antaa näitä kuvia virtuaalihevoskäyttöön ihan vain hyvästä sydämestään. Meillä tässä välissä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, olemme ikään kuin vain tulkkeja ja yritämme helpottaa Bobin elämää kokoamalla tällaisia listoja sen sijaan, että hän saisi 50 erillistä sähköpostia.

Ei kommentteja: