maanantaina, syyskuuta 07, 2009

Uusi CAS-vuosi alussa

Tänään saatiin siis kääntää laukkapuolella uusi lehti, kun CAS-vuosi vaihtui. Nyt eletään siis CAS-vuotta XIII, toivottavasti 13 ei ole tällä kertaa epäonnen luku. Vanha vuosi on jätetty nyt taakse, peruin ilmoittautumiset kaikkiin viime vuoden laukkoihin, joista ei ole tullut tuloksia tähän mennessä. Eipä niitä kyllä ollut kuin yhdet laukat.

Täysiveristen puolella ei nyt juuri alkuvuodesta ole uusia tulokkaita tulosa radoille, mutta kaksivuotiaasta kolmivuotiaaksi vanhenneet hevoset alkavat kilpailla täysipainoisesti. Useimpia on kilpailutettu varsin niukasti kaksivuotiskaudella. Siellä onkin paljon pitkien matkojen juoksijoita ja vallan sopivasti meillä juostaankin vuoden ensimmäiset laukat huomenna, kyse on Star Stayer-laukoista, joten matkat ovat pääsääntöisesti pitkiä. Kaikki osallistujat muuten sitten huomatkaa ikärajoitukset, tällä kertaa ei mukaan oteta lainkaan 2-vuotiaita täysiverisiä tai 3-vuotiaita nelosryhmäläisiä!

Kolmosryhmäläisistä aloittaa kolmivuotiaat tuontihevoset Coronation GA (x-o) ja Hickory Creek GA (ish-t). Sen sijaan G1-tason vanhemmista juoksijoista angloarabit Naive GA, Nyara GA ja Yearound GA siirtyvät pois radoilta ja olisivat myös kaupan siitos- tai harrastekäyttöön.

Vitosryhmästä aloittaa yksi tuontihevonen, qh-ori Easy Winner GA -toivottavasti nimi on enne!- ja omat kasvatit paint-ori Metallic Shine Ion ja paint-tamma Secret Alina Ion.

Risuilla uusia aloittajia on nyt nelivuotiaaksi vanhentunut x-ruuna Montecaldo GA ja sileiltä risuille siirtynyt x-tamma Endorphine GA. Endorphine pärjäsi sileillä kivasti maidenissa ja allowancessa, mutta G3-tasolla ei ole voittoa tullut säällisessä ajassa. Jos kolmosille olisi tarjolla ungraded-lähtöjä, tämä tamma siirtyisi kilpailemaan niissä, mutta kun ei niin ei ja se täytyy nyt siirtää risuille.

Ei kommentteja: