tiistaina, lokakuuta 19, 2010

Suurkisaodotusta Pinkissä

CAS-vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja meillä ainakin jo odotetaan into piukassa vuosittaisten suurkisojen kutsujen julkistamista. Tulossahan on siis ykkösryhmälle Breeders' Cup, kolmosille Pratap Cup ja vitosryhmälle Fience Cup. Preppilähtöjä on pidetty ja aika moni meidän juoksijoista on onnistunut preppaamaan itsensä suurkisoihin. Tässä katsaus tämän hetken tilanteeseen ja oletettuihin suurkisajuoksijoihin.

xx-tamma Over The Ocean GA, BC Ladies' Classic
Sijoittui toiseksi G2-tasoisessa Louisville Stakesissa, muttei ole voittanut G2-tasoa, joten ilman voittoa ei ole asiaa vuoden päälähtöön. Odotamme kieli pitkällä 18.10. Driftin tuloksia, sieltä pitäisi tulla voitto. Tosin se lähtö on BC Classic-preppi, ei siis helppo voitettava ja voitto taas takaisi paikan BC Classiciin. Meiltä on kyllä jo prepannut pari hevosta tuohon lähtöön eli vaikka Ocean lähdön voittaisikin, menisi se suurella todennäköisyydellä Ladies' Classiciin. Hirveän hyviltä sen saavutukset tänä vuonna eivät näytä, joten menestystä tuskin on luvassa.

xx-tamma Going To Ibiza GA, BC Filly & Mare Turf
Voitti San Gorgonio Handicapin ja sitä myöten sekä kvaalautui Mare & Filly Turfiin sekä sai oikeuden kilpailla G1-tasolla. Huomenna eka startti sillä tasolla Choroungessa. Toivottavasti menisi hyvin, sillä muuten ei ole suuria toiveita pärjäämisestä. Tosin en tiedä voisiko edes voitto nostaa tamman alkupisteitä niin että sillä olisi suuria mahdollisuuksia pärjätä. Riippuu kilpakumppaneista.

xx-ruuns Jacuruxy GA, BC Turf
Tämäkin on startannut tänään Trickeryssä, mutta muuten ei ihan hirveitä odotuksia BC Turfiin.

xx-ori JM Fangio GA, BC Classic
Viime vuoden varsatähti (ja BC Juvenilessa pahoin hyytynyt) Fangio jaksaa punnertaa edelleen ja preppasi itsensä kauden päälähtöön. Olemme tietysti tyytyväisiä, mutta kaudelta on kaksi voittoa G1-tasolla eikä sitten muuta, riittääkö se tuomaan edes sen verran alkupisteitä, että olisi mahdollisuuksia, en tiedä.

xx-ori Mint Julep GA, BC Sprint
On kyllä prepannut Sprintiin mutta on melko kyseenalaista, ilmoitammeko sitä kys. lähtöön lainkaan. Ei ole kovin kummoinen kausi takana enkä usko menestykseen. Tietysti jonkunhan täytyy ne viimeisetkin sijat saada...

xx-ori Party Pride GA, BC Turf Mile
Voitto, kakkos- ja kolmossija löytyy G2-tasolta ja katsotaan vielä miten käy Del Mar Mile Handicapissä (G2). Ei odoteta voittoa, mutta kiva sijoitus olisi hieno juttu. Miten mahdollista se on, se jää nähtäväksi.

xx-ori Reallycool GA, BC Sprint
Tällekin voisi odottaa tai ainakin toivoa vähintään rahasijaa, voittoon tuskin on asiaa, ellei käy ihan hurja tuuri. Ja taas riippuu paljon siitä, miten kovia kilpakumppaneita on vastassa.

xx-tamma Ulrika Eleonora GA, BC Classic
Voitto ja kakkossija G2:sta, kakkossija G1:stä ja eilisen Brooklyn Handicapin tuloksia odotellaan vielä. Toivotaan parasta, tämä tamma on ehkä meidän suurin toivo BC:ssä, ei välttämättä kovin realistinen toivo, mutta kuitenkin.

xx-tamma Unity Spirit GA, BC Juvenile
Ei prepannut Juvenile Filliesiin, mutta Juvenileen kylläkin. Tämän kauden kaksivuotias komeetta, tosin iso osa voitoista on tullut tosi helpoista lähdöistä, mutta niitähän ei BC:ssä lasketa. Voitto ja kolmossija G3- ja G2-tasoilta, ei huono kaksivuotiaalle, katsotaan mihin se riittää. Tämän voisi nimetä meidän toiseksi toivoksi.

x-tamma Adanya Ion, PC Turf
G1-tasolla on sijoittunut tällä kaudella joitain kertoja, mutta voittoa ei ole eivätkä alkupisteet muutenkaan kovin ihmeelliset ole. Ei suuria odotuksia, rahasija olisi jo hieno juttu, kolmen parhaan joukkoon superyllätys.

RBSH-tamma Adrijana Ion, PC Mares
Pari kakkossijaa G1-tasolta, tämän päivän tuloksia Trickerystä odotetaan kieli pitkällä. Vähän sama juttu kuin Adanyallakin, ei suuria odotuksia.

ish-tamma Hickory Creek GA, PC Mares
Viime vuonna hyytyi viimeiseksi samassa lähdössä, tälle vuodelle toivotaan vähän parempaa suoritusta, mutta jos rahaa vähän saa, niin sekin on hyvä juttu.

RBSH-ori Notarius GA, PC Colts
Tällä sen sijaan on voittoja ja sijoituksia sen verran, että voisi odottaa nyt ainakin sitä rahasijaa, jos ei kolmen parhaan joukkoon yllä. Taas riippuu paljon siitä, millaisia kilpakavereita on vastassa. Tässä vaiheessa CAS-vuotta aina toivoo että olisi vain tunkenut hevosensa kaikkiin mahdollisiin lähtöihin eikä olisi yrittänyt pitää kiinni edes jossain määrin järkevästä kilpailuttamistahdista...

ish-ori Old Fenian GA, PC Colts
Viime vuoden nelonen, tälle vuodelle sama sijoitus olisi aika mahtava juttu. Ei suuria odotuksia.

RBSH-ori Spokoinyi GA, PC Colts
Voittanut peräkkäin G3-, G2- ja G1-tason ja G3:sta vielä kolmossija alkukaudesta. Tästä pitäisi irrota alkupisteitä jo jonkin verran ja toivotaan kovasti että voittoputki jatkuisi vielä. Toiveissa ainakin rahasija.

ish-tamma Unsinkable Molly GA, PC Turf
Ei ihan hirveitä odotuksia, vaikka voittikin Rhabarbarum Stakesin. Toivotaan tietysti rahasijaa, mutta ei nuo alkupisteet nyt niin kummoiset ole.

x-tamma Xarpathia GA, PC Mares
Salida Stakesin (G2) voitto on tietysti hieno asia, mutta muuten ei isoja odotuksia. Riippuu taas miten paljon ja millaisia osallistujia muita on tulossa.

x-ori Zane Noir GA, PC Turf
Ei tältäkään voi tämän kauden näyttöjen perusteella paljoa odottaa. Agripin Stakesin voitto on tietysti kiva asia, mutta siinä tämän kauden saavutukset sitten oikeastaan ovatkin. Kannatuksen vuoksi ilmoitan kyllä mukaa, sanoinhan jo kertaalleen että täytyy siellä olla joitain pitämässä peräsijojakin.

qox-tamma Anomalistic GA, FC Turf
Jännittää vähän, ei ole perinteisesti pärjännyt nurmella kovin kummoisesti, Fience Oklahoma Cupin voitto olikin iso yllätys ja nyt mennään sitten FC Turfiin katsomaan miten käy. Pari voittoa G1-tasolta ja muutama kolmossija, sillä pitäisi irrota mukavasti alkupisteitä, joten toiveet ovat kyllä korkealla.

qh-ori Night Flight GA, FC Colts
Voitto Fience Ohio Cupissa, kakkossija Fience Idaho Cupissa, voitto G2-tasolla ja pari sijaa G1-tasolla, niin tälle voisi toivoa kenties sijoitusta jo kolmen parhaan joukkoon. Jopa voittoa, riippuen millaisia hevosia on vastassa.

qh-tamma Toybox Diva GA, FC Quarter Special
Harmi, että on meidän harvoja G1-tason quartereita (ja että edellä oleva Night Flight preppasi Coltsiin), jotka ylipäänsä saattoivat osallistua Quarter Specialin preppeihin. Kaksi voittoa preppilähdöissä (G2 ja G1) sekä yksi ei-arvokisavoitto G2-tasolta, pitäisi tulla alkupisteitä jonkin verran ja tältä odotetaankin kohtuullista suoritusta.

app-tamma Very Veena GA, FC Mares
Viime vuoden Fience Cup Easyn voittaja ja tänä vuonnakin on voittanut Fience Maryland Cupin, joten odotukset ovat korkealla. Vähintään kohtuullista sijoitusta odotetaan.

qox-ori Yellow Lemon GA, FC Colts
Ei voittoja tällä kaudella eikä sitä odoteta nytkään. Eikä ole sijoituksia kolmen joukkoon muita kuin pari kakkossijaa. Tämän sijoittuminen rahasijoille olisi jo yllätys, riippuen taas siitä miten paljon lähdössä on hevosia.

Ei kommentteja: