maanantaina, syyskuuta 30, 2013

Laukkahehkutusta

Silläkin uhalla, että hehkuttamisen jälkeen alkaa taas mennä kaikki päin metikköä, hehkutan silti. Meillä nimittäin on Pinkissä muutama sellainen hevonen, joita todellakin kannattaa varoa erityisesti suhteutetuissa arvonnoissa!

Ensimmäinen on vasta kaksivuotias täysiveriori Pink Devil's Hole, jonka ura on ollut yhtä tähtihetkeä. Tällä hetkellä, ennen tämän päivän startin tuloksia sillä on 7 lähtöä, kuusi voittoa ja yksi kakkossija. Se on myös erittäin lähellä Juvenile Grand Slamin voittoa, kaksi ensimmäistä osakilpailua se on hoitanut jo kotiin ja kolmannen tuloksia odotellaan parhaillaan kynsiä pureskellen.
Yksi murhe Devilin uralla on: yksikään starteista ei ole BC-preppilähtö ja nähdäkseni tänä vuonna ei enää järjestetä yhtään Juvenile-lähtöjen (lähinnä Classicin) preppilähtöä suhteutetulla arvonnalla. Niinollen kauden luultavasti parasta kaksivuotiasta (en puhu nyt vain Pinkistä, vaan koko laukkamaailmasta) ei ehkä nähdä Breedersissä. Tietenkin voisin ilmoittaa sen johonkin tavalliseen lähtöön, mutta siinä on aina riskinä kauneusvirhe muuten niin hienoon statistiikkaan. Kun kerran tällainen kultakimpale on käsissä, on sen kilpailuttamisen kanssa syytä olla hyvin varovainen. Ja koska kyseessä on sprintteri, sitä tuskin tullaan näkemään kolmivuotiaana Triple Crownissa.
Devilistä tekee niin arvokkaan meille se, että se on oma kasvatti ja sen vanhemmat ovat kehnonlaisia kilpahevosia. Devil ei ole siis sukunsa avulla päässyt suoraan maideneista grade-lähtöihin vaan se on kiertänyt kaikki tasot pitkän kaavan mukaan.

(edit: kuten sanoin, ei kannattaisi hehkuttaa. Sillä aikaa kun raapustelin tätä blogipostausta, arvottiin viimeisej JGS:n osakilpailun tulokset ja Devil joutui taipumaan sijalle 3/4... Mitä tästä opimme? Omiaan ei kannata julkisesti kehua. Saatana.)

Toinen huomionarvoinen hevonen on nyt 5-vuotias (VHKR:n mukaan) arabiori Narza Gehir, jonka statistiikka on ihan samannäköinen kuin Devilin: 7: 6-1-0-0. Sekin on saavuttanut viimeisimmät voittonsa suhteutetuissa Arabian Cup preppien arvonnoissa, mutta on sillä ollut onneakin mukana. Ja toisin kuin täysiveristen suhteutetussa arvonnassa, AC prepeissä on käytetty suppeampaa arvontamenetelmää, joka ei palkitse vanhempien saavutuksista. Gehirin emä kun olisi G1-voittaja.
Niin tai näin, Gehir on prepannut tänä CAS-vuonna niin AC Classiciin, Turfiin kuin Specialiinkin. Luultavasti se nähdään Classicissa, se on voittanut kaksi Classicin preppiä, se on matkaltaan sopivin lähtö ja myös AC-päivän rahakkain lähtö.

Kolmannen olen maininnut blogissa jo muutaman kerran aikaisemminkin, se on nimittäin meidän tällä hetkellä paras risuestetäysiverinen, ori Pink Anthony. Se ei pysty kehuskelemaan ihan noin kovilla voittoprosenteilla kuin Devil ja Gehir, mutta aina sekin on sijoituksilla ollut. Statistiikka Japan Daishogain jälkeen on 12: 6-4-2-0, rahaa on lähemmäs kolme miljoonaa virtuaalieuroa ja uralle mahtuu voitot Laukkajaos Chasesta ja Juvenile Hurdlesta jo kolmivuotiaana ja tämän vuoden Grand National -voitto, jota itse arvostan ehkä kaikkein korkeimmalle, vaikka se onkin "vain" G3-tasoinen lähtö eikä BC-preppi. On se Breedersiinkin prepannut, viime vuodelta on kakkossija jo plakkarissa ja täksi vuodeksi toivotaan parasta. Totuus kuitenkin on se, että virtuaalimaailman risuestehevoset ovat harvassa, mutta ne harvat ovat kovia. Anthony oli näillä statistiikoillaan vain niukka ennakkosuosikki Japan Daishogaihin ja Daymorista, Farleighista ja Sasnakista on luultavasti odotettavissa tiukkaakin tiukempi vastus BC Steeplechaseen.

–S

Ei kommentteja: