sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Ahaltek-orien väritilasto

Kun täällä noita väritilastoja on esitelty terskeistä ja arabeista, niin tehdään sellainen nyt ahaltekeistäkin. Tarkemmin sanoen oreista, tällä hetkellä nimittäin kaikilla tekkeoreilla on kuvat ja sitä myötä värit (joo, näkyy netissä heti kun jaksan päivittää).

Tilasto näyttää tältä:
ruunikko 28
rautias 10
musta 12
ruunivoikko 22
voikko 11
mustanvoikko 6
perlino 6
cremello 4
smoky cream 2
kimot 14

Ruunikko on reaalimaailmassa ahaltekin yleisin väri ja niin on meilläkin. Ruunivoikon suuri määrä kertoo samasta asiasta ja myös siitä, että voikkoväristen hevosten määrä on suuri. Itse asiassa jopa huolestuttavan suuri, koska ei-voikkoväriset (ruunikko, rautias ja musta) ovat karvan verran jo vähemmistönä! Tummia on yhteensä 50 kappaletta, yksinkertaisia ja kaksinkertaisia voikkoja on 51.

Tähän on selkeä syy ja se löytyy erityisesti minun korvien välistä. Olen vähän joka rodun kohdalla viehtynyt harvinaisempiin väreihän (paitsi jos se on kimo) ja niinpä kun ahaltekien kanssa olen vuosikaudet puljannut, on tullut suosittua aika rankasti noita voikkovärejä. Onhan voikko aina kivempi kuin perus-ruunikko, vai mitä? Ja cremello aina ruunivoikkoa erikoisempi. Olen kuitenkin lukujen perusteella päässyt jossain määrin eroon voikkojen suosimisesta ruunivoikkojen ja mustanvoikkojen kustannuksella. Myös cremello on ollut lempilapsi verrattuna perlinoon ja vieläkin harvinaiseen smoky creamiin. Nyt täytyy ehkä alkaa suosia noita perusvärejä, ennen kuin koko tekkelauma on enempi vähempi voikkoja.

2 kommenttia:

Kerppa kirjoitti...

Kyllä. Se oli kuulemma viimeinen pisara heidän harrastuksensa rajoittamiseen, joten ainakin kaksi ihmistä on tästä syystä lopettanut..

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Ei ole totta, ei oikeasti voi olla totta... Toisaalta, eipä tainnut virtuaalimaailma menettää mitään jos lähtivät menemään. Paitsi muutaman hevosen.