tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Tekijänoikeusterroristit

Olen taas jäänyt paitsi kaikesta hauskasta ja myöhästyin pahemman kerran.
Jupakka alkoi siitä kun Daren Sporthorsesilla oli samanlainen ulkoasu kuin Gin Ahaltekissä on. Hevoset.comissa se huomattiin ja lytättiin todella rumilla sanoilla. Okei, tunnustan, että käytin itse ehkä ruminta mahdollista kieltä, mutta paloi hihat kertakaikkiaan. Onhan kopiointi toki kamalaa, eikö totta? Kun ei ole. Olen täysin Darrenin omistajan Mewyn puolella. Kirjoitan tähän oman vastineeni koko viestiketjuun, koska on epäiltävissä, että koko viestiketju tai minun postaukseni poistetaan kielenkäytön takia, vaikken edes kiroillut.


Voi venäjä teidän kanssanne että menette sitten puuttumaan asiaan, joka ei teille kuulu pätkääkään. Senkin hemmetin tekopyhät tekijänoikeusterroristit
AINOA, jolla voisi olla huomautettavaa Mewylle ulkoasusta olen MINÄ, joka ulkoasun on suunnitellut ja toteuttanut. Kukaan ei vaivautunut kysymään MINUN mielipidettä koko jupakasta.
Koodia ei suojaa mikään laki, painakaa se nyt jo paksuihin kalloihinne! Ideaa ei suojaa mikään laki, ellei se ole todella omaperäinen. GA:n ulkoasu ei ole niin omaperäinen että se nauttisi minkään lain antamaa suojaa. Etsikää netistä mitä tarkoittaa termi teoskynnys. Gin Ahaltekin ulkoasun koodia ja ideaa saa siis käyttää jokaikinen, olkaa hyvät, ei tarvitse kysyä edes lupaa! (sitä pikkukuvaa ei teknisesti ottaen saa, koska se ei ole meidän)

Joka tuon ulkoasun tuollaisenaan kopioi on VIISAS, toisin kuin te! Te osaatte tehdä niin hienoja ja omaperäisiä ulkoasuja, etteivät ne toimi kunnolla kaikilla näytöillä eikä kaikilla selaimilla ja jotka ovat niin raskaita että kännykän kanssa surffaillessa huutaa liittymä hoosiannaa vaikka olisi jopa 3G-peitto. Linkit eivät erotu tekstistä, teksti ei erotu taustasta, kuvat megan mönttejä suoraan kamerasta, kuulostaako tutulta?
Gin Ahaltek on toteutettu viimeisen päälle järkevästi ja elegantisti, se on kevyt, siisti, helppokäyttöinen, helppo päivittää. Se on järkevä ulkoasu. Ja mitä te teette?! Haukutte, lyttäätte, pidätte Mewyä huonona ihmisenä! Katsoititte peiliin ja häpeäisitte.

Mewy, pyydän anteeksi noiden muiden puolesta ja jos suinkin tämän jupakan jälkeen vielä haluat käyttää tuota ulkoasua (joka on muuten kaikkein hienoin ulkoasu ikinä), niin tee se kaikessa rauhassa. Ihan oikeasti, tämä ei ole mitään sarkasmia tai irvailua. Turha sinun on tuhrata aikaasi uuden tekemiseen, kun kerran vanhakin on olemassa ja täysin käyttökelpoinen, vai mitä?


Ja oikeasti, olen todella tätä mieltä. Plus että olen perehtynyt aika tavalla tekijänoikeuslakiin. Minun mielestäni niinkutsuttu "oma idea" on yliarvostettu juttu, jos toisella on hyvä idea, miksi ihmeessä pitäisi keksiä pyörä uudestaan ja yrittää päkistää joku oma idea sen sijaan että kopioisi toisen ideaa? Parhaat ideat on käytetty jo aikoja sitten.
Jos joku pitää meidän ulkoasua niin hienona ja onnistuneena että haluaa kopioida sen itselleen, niin me olemme oikeastaan ylpeitä siitä. Tämä onkin ensimmäinen kerta ja toivon, että tuo kaunis, upea ja ihastuttava (omakehu haisee hyvältä) ulkoasu palaa Darrenin sivuille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

...Ja ikävä kyllä Darren on jo vaihtamassa ulkkaansa. :/ Tiedätkö meikää harmittaa tää juttu, vaikka en paljon asioista aina tiedäkään... harmittaa silti. Ehkä samaistun vain Mewyyn.

Ja sen samaistumisen vuoksi meikän on pakko kiittää että puolustitte asiaa tältä kantilta, harvoin olen näin oikeudenmukaista puolustamista nähnyt. :)