tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Grade 3 Day 14.1. tulokset - juoksuselostukset

Jaa-a, olipas päässyt kopiointivirhe-paholainen meidän kisakutsuun ja tämän päivän laukkojen palkintosummat olivat maiden-tasolla. Samoin ne olivat kaikissa tammikuun tasopäivien lähdöissä, mutta ei tilanne oikeasti niin onneton ole, korjasin mokan. Tämän päivän G3-lähdöissä siis jaettiin ihan normaalit (tosin uuden säännön mukaiset) G3-tason rahat ja niin tehdään myös tulevien G2- ja G1-päivien lähdöissä vaikka tähän asti voittosummat ovatkin olleen väärin. Suuret pahoittelut siis kaikille, jotka ehkä jättivät osallistumatta tämän päivän laukkoihin liian pienten voittosummien takia!

Sillä osallistujia oli todella vähän! Täysiverisiä riitti vain pitkälle matkalle ja amerikkalaisten molemmat lähdöt jouduttiin perumaan. Muissakaan lähdöissä ei ollut tungosta, alle 10 osallistujaa joka lähdössä, joten aika onnetonta oli innostus.

Täysiveristen 2800 metrillä oli mukana 5 hevosta, kolme niistä Hellwaysta. Elegant Blackin White Lady lähti heti alusta kärkeen, lähdön ennakkoon ehkä kovimpana pidetty Jimmie Jane kompuroi lähtökarsinassa eikä päässyt kunnolla muiden mukaan. Se kuitenkin saavutti pääjoukon kilometrin kohdalla ja koko ryhmä juoksi jonkin matkaa hyvin tiiviisti.
Vajaa kilometri ennen maalia alkoi kaksikko Carnival Silvery - Gervase York tehdä pientä pesäeroa muihin. Carnival Silvery osoittautui kovimmaksi ja Gervase York väsähti vielä maalisuoralla niin että kovaa kirinyt Lil' Doll pääsi siitä ohitse. White Lady jäi neljänneksi ja alun kovaa tullut Jimmie Jane väsähti viimeiseksi.

Arabien 1400 metrillä oli kokonaiset kolme juoksijaa, meiltä Anubhis ja Midas sekä Frontieren Inked Fingerprint. Ajattelin että tästä saisi helpon voiton jommallekummalle, mutta niin siinä vain kävi että jo 8-vuotias Inked Fingerprint näytti nuoremmilleen mitä kuuluu ja kuka käskee ja voitti koko lähdön helposti.

Arabien kahden kilometrin matkalla Breakin RIFA's Piece of Desert oli täysin omaa luokkaansa. Se sai parhaan lähdön kakkoskarsinasta ja johti käytännössä lähdöstä maaliin. Erittäin kova suoritus pitkällä matkalla, jossa yleensä on hyvä jos saa joltain vetoapua. Muuten lähtö oli hyvin tasainen ja vielä maalilinjan jälkeenkin oli epäselvää kuka sijoittui millekin sijalle, niin tasainen oli maaliintulo. KRH:n Kyrenicalla taisi olla pisin turpa, koska se sai sen lykättyä kakkoseksi ohi Shadiyan hevosten.

Kolmosryhmän maili oli kääpiölähtö, mukana vain kaksi Il'yan hevosta. Silti matkaan ei lähdetty mitenkään puolivakavissaan vaan ihan tosissaan yrittämään voittoa. Molemmat osallistujat olivat hyvin tasaisia, kärki ja kirittäjän paikka vaihtelivat säännöllisesti. Viimeisessä kaarteessa kuitenkin jatkuvasti kaarteet paremmin juossut tamma Matryona BRA otti niskalenkin Alfa Romeo 147 GTi:stä ja rutisti pienen eron turvin voittoon hevosenmitalla.

Pidemmällä matkalla sitten oli mukana neljä hevosta, kaksi Il'yasta ja kaksi Lumbinilta. Lähtö oli tasainen ja tasaisessa rykelmässä juostiin ensimmäinen maili, melko maltillisella vauhdilla. Niinpä sitten yhdellä jos toisella oli vielä paukkuja jäljellä kun tamma Lancia Thesis GTi lähti ensimmäisenä loppukiriin. Siltä ei kuitenkaan pienen eron oton jälkeen löytynyt enää vauhtia vastata I Am The Valiantin ja Ride the Wavesin kiriin ja nämä pyyhkäisivät ohitse. Loppusuoralla I Am The Valiant oli vahvempi. Lancia Thesis GTi jaksoi vielä urheasti vastata Animal Superstarille ja jätti sen niukasti taakseen.

Nelosryhmän orien lähdön ennakkosuosikit tulivat Trickerystä, jonka lentäviä berbereitä on tässä blogissa ihmetelty jo moneen kertaan aikaisemminkin. Myös tänään nähtiin aivan jäätävää ylivoimaa lyhyellä 2500 metrin matkalla kun London Royale ja Khalil al Okacha lähtivät alun himmailun jälkeen ottamaan pääjoukosta eroa. Luultavasti Trickeryn kolmas hevonen Hefaiston olisi lähtenyt mukaan, mutta se oli juuttunut kaiteen viereen keskelle ryhmää eikä päässyt sieltä pois. Il'yan tekkeori Fogår's Representative yritti kuitenkin urheasti pysytellä berberikaksikon vauhdissa, mutta jäi lopulta kolme hevosenmittaa. Meidän kasvattama Gin Oleg oli lähdön viides ja kuittasi tällä itselleen viimeiset palkintorahat.

Nelostammojen lähdössä oli meidän Gin Palatine ja kolme Trickeryn berberitammaa. Uskotte varmaan ettei meillä ollut hirveästi toiveita Palatinen pärjäämisestä, sillä jos tammat esittäisivät vähänkään samoja otteita kuin oriit aikaisemmin, ei Palatine-paralla olisi mitään saumaa. Näin ei kuitenkaan käynyt, lähtö oli tasainen ja Palatine sai hyvän paikan kärkeen avanneen Eski Modan takaa. Pelkona kuitenkin oli, että tamma jäisi kaiteen viereen pussiin eikä saisi kiritilaa. Näin olikin tapahtua loppukaarteessa, kun heti Palatinen ulkopuolella juoksi Sicak Aysun. Onneksi Eski Moda kuitenkin kiri sen verran hyvin että Palatine pääsi ikäänkuin sen imussa kakkoseksi vaikka Sicak Aysun olikin ihan rinnalla.

Päivän bonuslähdössä, nelosryhmäläisten G2-lähdössä Gin-teket sen sijaan näyttivät trickeryläisille kaapin paikan. Viidestä lähtijästä kolme oli meidän kasvatteja ja kaksi Trickerystä. Tosin Yagmur Oglan antoi lähdössä vähän tasoitusta muille, sen lähtö epäonnistui ja se jäi jo siinä pahasti muiden taakse. Meidän Gin Kirabo sai parhaan lähdön ja johtopaikan. Johtopaikka vaihteli juoksun mittaan kaikkien kolmen teken, Kirabon, Adoniksen ja Gaellen kesken, Trickeryn Tetouan tuli heti tämän kolmikon perässä, muttei yrittänytkään kärkeen tässä vaiheessa.
Gin Adonis lähti 500 metriä ennen maalia hurjaan kiriin ja aivan hetkessä sai kahden hevosenmitan verran eroa seuraavana tulevaan Gin Gaelleen. Gin Kirabo haastoi Gaellea koko ajan ja vain parisataa metriä ennen maalia pääsi tästä edelle. Kohtuullisen maltillisesta juoksusta huolimatta Tetouan ei päässyt ohitse näistä ahaltekeistä ja Yagmur Oglan oli koko juoksun ajan peränpitäjänä, niin että tässä nähtiin Gin-hevosten kolmoisvoitto.

Ei kommentteja: