sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Suurpäivitys Ionicissa

No okei, älkää nyt vielä nahkojanne repikö, ei Ionicissa mikään oikeastaan muuttunut. Kunpahan vain saimme päivitettyä sen pitkästä aikaa ihan kunnolla. Se on sitten kumma ettei sitäkään saa niin usein tehdyksi kuin pitäisi, vaikkei se vaadi edes vaivaa, muutaman klikkauksen ja vähän odottelua.

Jotain uutisoitavaakin on kyllä. Näyttelyiden osallistuja- ja tuloslistat ovat nyt ajan tasalla. Moneen luokkaan mahtuu vielä, muutamasta täyttyneestä luokasta on tulokset tulleet ja osallistujia tuntuu olevan kivasti siihen nähden, että kyse on villeistä näyttelyistä emmekä ole hirveästi mainostelleet tapahtumaa.

Kladrubeja on sen verran paljon jo, että ne saivat ikioman listansa eivätkä ole enää muiden itäeurooppalaisten rotujen seassa. Helmikuussa on tulossa taas lisää kasvatteja tästäkin rodusta ja maaliskuussa ensimmäiset itse kasvattamamme tammat varsovat. Meiltä nimittäin myytiin viime kesänä ja alkusyksystä noita kladrub-tammavarsoja pois, joten vaikka niitä onkin syntynyt aikaisemminkin, niin nyt vasta vanhimmat meille jääneet alkavat olla aikuisia. Lisäksi kladrub on hitaasti kehittyvä rotu, joten Aleida ja Senta astutetaan vasta 5-vuotispäivänään, ei jo heti nelivuotiaina kuten monet muut rodut.

Laukkahevoslista on poistettu kokonaan ja Ionicinkin omistamat laukkahevoset on linkitetty Pinkkiin. Tämä sen takia, että on helpompaa kun kaikki laukoissa kilpailevat hevoset löytyvät koottuna yhdeltä sivustolta, vaikka ne olisivatkin useamman eri tallin alla.
Pink on päivitetty myös ja se on lisäksi rekisteröity myös VRL:ään. Pinkin tuorein tulokas on semistayeriori Sherrypie GA (kymmenen pistettä sille, joka tietää/arvaa mistä leffasta tuo nimi on napattu tarkistamatta sitä netistä). Pinkissä on muuten sitten paljon hevosia jo myytävänäkin, hevoslistoissa on "Myynnissä"-sarake ja hevosen kohdalla siinä sarakkeessa lukee kyllä, niin luonnollisesti kyseinen kaviokas on myynnissä. Jaa perhana, Sherrypieta ei kyllä myydä, täytyy korjata se...

VRL:stä puheenollen, myös Ionicin jämäseura Team ION on nyt rekisteröity seura. Siihen saa liittyä, jos ei koe halua olla maailman aktiivisin seurakilpailija. Mitään hyötyä IONiin kuulumisesta ei siis ole, koska emme järjestä toimintaa.

Omien kasvattien lisäksi meille on keksitty viime aikoina sekalainen joukkio uusia hevosia. Tässä nyt ainakin suurin osa esiteltynä:
- Trivalent GA, tuhti ja tanakka pottock-ori, tuli Idoian sulhaseksi
- Courant GA, poitou-ori, tulevaisuudessa tätä rotua meille tulee varmasti enemmänkin, nythän meillä on vain tämä ja kasvattimme, tamma Paoline Ion
- Premiado GA, perunpaso-ori
- Graciela GA, perunpaso-tamma, muitakin askellajihevosia meille on tulossa tässä kevään mittaan
- Barwa GA, sleesianhevosori
- Tivadar GA, furioso-ori
- Lobbanékony GA, furioso-tamma
- Maróni GA, gidran-tamma
- Szarość GA, sleesianhevostamma
- Zagslet GA, don-ori, lisääkin venäläisiä on tulossa kyllä

1 kommentti:

Kerppa kirjoitti...

Oioi, furiosoja, don ja pottock!