maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Ideanpoikasia koskien laukkamaailmaa

Jo pidemmän aikaa olemme S:n kanssa miettineet (emmekä ole ainoita), että laukkamaailmaan pitäisi saada jotain arvokisatyyppistä juttua myös muille kuin vain ykkösryhmäläisille. Niillehän on Triple Crownia ja Breeders' Cupia, joihin päästäkseen täytyy läpäistä preppilähtö. Tällaista systeemiä ei nelosryhmäläisille ehkä kannata järjestää, koska kilpailevia hevosia on ratkaisevasti vähemmän.

Pohdimme tuossa jokin aika sitten myös omaa "Pink Pointsia", jossa kerättäisiin hevoskohtaisia pisteitä ja pisteitä saisi Pink Points-lähdöistä, voitosta tietyn määrän, sijoituksista tietyn määrän. CAS-vuoden lopulla sitten laskettaisiin pisteet yhteen ja joko 10-15 eniten pisteitä kerännyttä pääsisivät rahakkaaseen loppukilpailuun tai sitten vain julkistettaisiin kauden voittaja, joka saisi voitostaan ylimääräistä kahisevaa. Pink Points on siis harkinnassa, ei enää tälle CAS-vuodelle, mutta ehkä seuraavalle, kunhan nyt testailemme teoriassa tuota järjestelmää.

Toinen idea putkahti mieleen eilen. Tämän päivän laukkatulosten lisäksi olemme laskeneet statistiikat kaikille osallistuneille hevosenomistajille. Täällä blogissahan olemme noita laskeskelleet aikaisemminkin. Siispä: mitä jos laskisimme kaikista nelosryhmäläisille avoimista laukoista omistajien voitto- ja sijoitusprosentit ja niiden mukaan jakaisimme omistajille pisteitä?
Mietin tässä sitä, että tämä olisi ehkä tasapuolinen sekä isoille että pienille omistajille. Isot omistajat saavat helposti jonkin verran prosentteja melkein jokaisista kisoista, mutta harvoin täyttä sataa edes sijoitusprosenttina. Pienet, yhtä tai kahta hevosta kilpailuttavat omistajat sen sijaan saavat kohtuullisen helposti sijoitus- tai jopa voittoprosentiksi 100% tai ainakin 50%, mutta toisaalta taas yhtä lailla helposti jäävät myös nollille. Pienet omistajat siis saavat prosentteja tyyliin joko-tai, isot omistajat saavat prosentteja tasaisemmin, mutta harvoin jos koskaan lähellekään sataa prosenttia.
Korkeasta voittoprosentista saisi paljon pisteitä, korkeasta sijoitusprosentista saisi vähemmän ja pisteet pitäisi porrastaa jotenkin järkevästi prosenttiosuuksien mukaan. Kauden päätyttyä pisteet laskettaisiin yhteen ja julistettaisiin kauden menestyksekkäin (ainakin Pinkissä menestynein) nelosryhmäläisten omistaja ja kilpailuttaja.

Näitä täytyy harkita vakavasti...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Pink Points kuulostaa vähän samankaltaiselta mitä Galloperilla keskustelu/ideoitu Racing Cup ;) Racing Cupin tilanne tosin on vasta tuolla ideapohjalla ja toteuttajaa vailla.