torstaina, elokuuta 13, 2009

Uusi feature Pinkin laukoissa

Tästä lähtien kaikissa tulevissa Pinkin laukoissa tulee olemaan sää- ja rataennuste. Lyhyesti sanoen se siis kertoo, millainen sää on tiedossa kilpailupäiväksi, miten lämmintä, miten kosteata, paistaako aurinko, sataako tai onko sateen uhkaa olemassa. Rataennuste kertoo puolestaan sen, millaisessa kunnossa radan/ratojen pohja on kilpailun kuluessa, onko pehmeätä, onko liukasta, onko kuivaa vai mitä.

Ensimmäinen sää- ja rataennuste on annettu 14.8. laukoille, jolloin juostaan ykkös- ja nelosryhmäläisten Star Stayer-lähtöjä. Keli on tuolloin mukavan viileä, +18°C, pilvistä ja mahdollisesti sateista. Kiitos aiempien sateiden (joita ei ennusteessa mainita) hiekkarata on erittäin märkä ja mutainen. Rapa siis lentää ja pitkät matkat ovat vielä normaaliakin raskaampia. Harmi ettei laukoissa saa antaa keskeytyksiä, tänä päivänä varmasti olisi tullut liukastumisia ja kaatumisia hevosten väsyessä. Nurmirata pysyy sateesta huolimatta ehkä hieman parempana, mutta märkä ja liukas sekin on. Ja laukkojen päätyttyä muistuttaa luultavasti enemmän kranaattien tykittämää sotatannerta kuin nurmikenttää...

Mistäkö tällainen idea? No, en minä vain tiedä, mutta olisi todella hienoa, jos muutkin laukkajärjestäjät alkaisivat merkitä sää- ja rataennusteita, niin voisi vähän katsoa että pärjääkö omat hevoset paremmin kuivalla ja hyvällä kelillä vai onko joukossa rapakelien juoksijoita ja sen perusteella voisi valita lähtöjä ja kisapäiviä vieläkin tarkemmin. No, ehkä vähän turhan vaivalloiseksi se menisi, kun taas tuntuu siltä että kun katselee laukkojen lähtölistoja, ei omasta tallista löydy lähtöihin sopivia hevosia tai sitten niillä on kisoja jo alla. Ja tietysti tallissa on hevosia, joille ei saa lähtöjä alle, kun ei löydy sopivia lähtöjä kuin kerran vuosisadassa...

Niin juu, Pink on sitten sijoittunut ikuisen kesän alueelle, jossa on kylmä ja sataa täysin satunnaisesti. Kunhan tämä tästä vähän alkaa kehittyä, niin eiköhän nuo säätkin ala mennä vähän CAS-vuodenajan mukaan.

1 kommentti:

Nerith kirjoitti...

Tämä asia ei nyt tähän asiaan varsinaisesti liity, mutta Galloperilla on aloitettu keskustelu mm. gradejärjestelmän ja sukuluokituksen "muokkaamisesta". Arvelen että teitä voisi tämä kiinnostaa ;)