sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Laukkasysteemeihin päivityksiä

*TÄMÄ TEKSTI EI OLE ENÄÄ AJAN TASALLA*

Huhtikuussa kirjoittelin pitkän tekstin otsikolla Ohjeita ja neuvoja Pinkin laukkoihin, jossa siis esitellään yleisiä sääntöjä sun muita liittyen laukkojen järjestämiseen ja sen sellaiseen. Nyt tuota tekstiä on päivitetty, koska muutamme hieman käytäntöjämme.

Ensimmäinen päivitys koskee sitä, että 13.11. eteenpäin Pinkin laukoissa jaetaan rahaa ainoastaan neljälle ensimmäiselle. Tähän astihan rahaa on jaettu viidelle ensimmäiselle. Pointti tähän lienee selvä: neljä ensimmäistä saavat sijoituksen ja sitä myöten rahaa. Nykyinen systeemi hieman hämärtää meidän mielestämme sijoituksen merkitystä. Toisaalta jaettujen rahojen määrän pienetessä rahan arvo kasvaa, se ei olekaan enää niin itsestäänselvyys.
Jaetut rahasummat suhteessa voittajan saamaan summaan pysyvät kuitenkin samoita ainakin toistaiseksi: toiseksi tullut saa 60% voittosummasta, kolmas 40% ja neljäs 20%. Ei siis muutoksia, sieltä putoaa vain se viides sija pois. Voi olla että jatkossa muutamme tätä hieman johonkin suuntaan, jos näemme sen järkeväksi. Todennäköisesti suunta on se, että voittosumma kasvaa suhteessa muihin ja kakkonen saisi jatkossa esimerkiksi puolet voittosummasta ja muut siitä alenevasti. Tämä on vielä mietinnän alla, voi olla ettemme tee mitään asialle.

Toinen, tärkeämpi päivitys koskee sitä, että 13.11. jälkeen lähdön viimeinen hevonen jää automaattisesti ilman rahaa riippumatta siitä, miten paljon lähdössä on hevosia. Meitä on jo pitkään rieponut jollain tavoin se, että monet lähdöt jäävät pieniksi, muutaman hevosen lähdöiksi, jolloin kaikki osallistuneet saavat rahaa. Palkintorahojen tarkoitus virtuaalisesti on meidän mielestä palkita ne hyvät. Jos hevonen on lähdön viimeinen, voidaan olla montaa mieltä siitä, onko se hyvä. Ainakin se on ollut sinä päivänä huonompi kuin lähdön muut osallistujat. Joskus todella ärsyttää maksaa esimerkiksi 100.000v€ jollekin hevoselle, joka on sijoittunut kahden hevosen G1-lähdössä toiseksi eli viimeiseksi.
Tietysti tähän auttaisi osin sekin, että kahden hevosen lähtöjä ei järjestettäisi enää lainkaan vaan pitäisi olla kolme tai jopa neljä osallistujaa. Tähän emme kuitenkaan halua ryhtyä, koska niin moni lähtö, jopa ykkösryhmänkin lähtö jää pieneksi ja jos kahden hevosen lähdöt karsitaan pois, kolmosryhmäläiset eivät kohta kilpaile meillä lainkaan, saati vitosryhmäläiset ja nelostenkin kanssa voi olla vähän hiljaista toisinaan.

Kolmas päivitys ei oikeastaan ole mikään uusi asia, mutta toteamme jonkin aikaa jatkuneen käytännön nyt julkisesti. Jos lähtöön ei ole ilmoitettu kuin meidän hevosia, se perutaan. Emme siis järjestä lähtöjä pelkästään omille hevosillemme. Tämä käytäntö on tehty turvaamaan meidän laukkoihin osallistuvien oikeuksia, meidän ei kannata tahallisesti jättää muiden hevosia pois laukoistamme siten että lähtö koostuisi omista hevosistamme. Tällöinhän meidän hevonen ilman muuta voittaisi ja saisimme epäreilusta käytöksestä hyötyä itsellemme.

Ei kommentteja: