maanantaina, lokakuuta 19, 2009

Olemassaolon pohdiskelua tai jotakin

Poden kai jonkinlaista kolmenkympin kriisiä varmuuden vuoksi jo kuukauden etuajassa, mutta tulipahan nyt mietittyä näitä virtuaaliasioita.

Alan olla fossiili. En siis enää vuonna 2005 aloittanut muumio vaan ihan oikea fossiili. Olen aloittanut virtuaalihevostelun alkuvuodesta 2001. Muutaman kuukauden kuluttua voin juhlia 9-vuotista taivalta virtuaalimaailmassa. Edelleen aktiivisia fossiileita ei taida olla montaa enää ede jäljellä. Meepulla ei ole ollut tallia tai kai edes hevosia vuosiin, vaikka muuten onkin aktiivisesti vielä liikuskellut virtuaalimaailmassa. Kerpan tilanne on tällä hetkellä kai auki, talleja ei ole lopetettu, mutta kauhean aktiivisilta ne eivät vaikuta. Golden Horse omistajineen porskuttaa edelleen, mutta se on aina jäänyt minulle vähän kaukaiseksi.
Ja muita fossiileja en tunnekaan! He ovat muuttaneet nickejään, tallejaan, kasvattajatunnuksiaan ja olen ihan sekaisin. Jos siis blogia lukee joku, joka on aloittanut virtuaaliharrastuksensa ennen vuotta 2005, ilmoittautukoon ja kertokoon samalla vanhat tallinsa ja nimimerkkinsä (en minä niitä kuitenkaan muista, mutta on hauska olla muistavinaan).

Tammikuun 18. päivänä Ionic täyttää 6 vuotta, sehän on perustettu vuonna 2004 ja tuota tammikuun 18. päivää pidettäköön virallisena syntymäpäivänä. Ionic on edelleen meidän päätalli, vaikka eniten kasvatteja rotua kohti syntyykin GA:ssa ja eniten aikaa käytämme Pinkin hevosiin ja niillä kilpailemiseen sekä Pinkin laukkojen järjestämiseen. Ionicista nämä kaikki kuitenkin ovat lähteneet.
Jotain kivaa pitäisi keksiä Ioniciin. Ehkä keksimme uusia erikoisten rotujen edustajia taas. Se on kivaa, vaikkei kovin yllättävää. Ehkä voisimme harkita jopa jonkin uuden rodun ottamista viralliselle kasvatuslistalle. Tai uudelleen elvyttää jonkin vanhan rodun! Täysiverisen vaikka, tarvetta olisi.
Ja niin kauan olemme uhanneet järjestää VRER-raveja, etten enää muistakaan. Pitäisi oikeasti saada tämä aikaiseksi.

GA on harvinaisen yksiselitteinen talli: ahaltekejä eikä mitään muuta. Tekkepuolella on kuitenkin paljon tekemistä, Geocitiesin kadotessa monta vanhaa tekkeä katoaa netistä ja niille pitäisi tehdä varasivut VATYyn.
GA:ssa tekkejä alkaa olla niin paljon, että kuvien kanssa on jo ihan oikeita ongelmia. Ei niin että kuvia ei riittäisi, olen vuosien varrella kerännyt mittavan kuvakokoelman ja verkoston, jonka kautta saan tekkekuvia ympäri maailmaa aina tarvitessani, mutta kun alkaa muisti pettää satojen hevosten kanssa ja aina toisinaan tulee vastaan hevosia, joilla on keskenään täysin samat kuvat. Siirsin lopullisesti kuvien hallinnan S:lle, pitäköön hän niistä kirjaa niin ei mene kirjanpidot sekaisin. Eihän se katastrofi ole, jos kahdella hevosella on sama kuva, mutta... No, olisi niitä kuvia varastossa ihan tarpeeksi.
Tällä linjalla GA kuitenkin jatkaa tulevaisuudessakin. Keskitymme pelkästään sukuihin jalostuksessa. Jo meillä on hevosia, joiden suku voi mennä paikoin kymmenenteen polveen asti, ehkä pidemmällekin. Ja kun vielä siellä kymmenennessäkin polvessa on Gin-hevosia, niin mitäpä sitä voi muuta olla kuin ylpeä itsestään?

Pink oli paras keksintö pitkään aikaan. Sekin viettää ensi keväänä yksivuotisjuhliaan. Laukkamaailma on kiva paikka, laukkaurheilu on palkitsevaa, vaikka pettymyksiäkin tietysti matkalle mahtuu. Meno on rentoa eikä pipa kiristä, ainakaan suurimmalla osalla laukkaihmisistä. Laukkamaailmassa on mahdollista kilpailla fiksusti suurella määrällä hevosia ja mahdollista keskittyä useisiin eri rotuihin. Oma laukkatalli on hieno asia ja tuontihevoset toivottavasti piristävät laukkakasvattajien toimintaa.
Emme ole vakavasti harkinneet toistaiseksi laukkatäysiveristen kasvatusta, kasvatustoiminta meillä räjähtää tunnetusti käsiin, mutta joitain laukkahevosia ehkä siirrämme Ionicin puolelle pienimuotoiseen jalostukseen, ehkä eniten angloarabi-, RBSH- ja ish-jalostukseen. Myös risuestelaukkureiden kasvatusta voisimme harkita ihan vakavasti. Pink tulee kuitenkin pysymään laukkatallina, kasvatus on Ionicin heiniä ja kaikki mahdolliset kasvatit tulevat syntymään joko Ion- tai Gin-tunnusten alla.

13 kommenttia:

Pölhö kirjoitti...

Onneksi olkoon vaikuttavasta urastasi virtuaalihevosten kanssa! Itse juuri ja juuri jään tuon "muumiorajan" yläpuolelle, kun ilmestyin virtuaalimaailmaan alkuvuodesta 2005 :'D

Viivuska kirjoitti...

Minä olen ollut virtuaalimaailmassa noin vuoden 2003 loppupuolesta lähtien. Tai siitä lähtien olen hevoset.comissa ollut ja se on aika hyvä kohta aloittaa laskeminen. Sitä ennen varmaan jotain pientä, mutta hevoset.comin kauttaa tämä harrastus pääsi ns. vauhtiin.

En nyt tiedä onko minulla ollut mitään ns. kuuluisia talleja joita joku muistaisi kuin nykyinen Belvine. MTT Minttukarkki oli niitä ensimmäisiä, se on on ehkä toinen ns. merkittävä. Sitten on ollut mm. Lingua ja Fuzzes, jossa oli mm. Ionic kasvatti Nattina Ion.

Itsekin kyllä miettää, että aika kauan täällä on jo tullut oltua. Eikä oikeastaan vieläkään tunnu siltä, että kauhean moni minut tuntisi. Niissä piireissä missä pyörin niin varmaan moni tietää, mutta itselläni on sellainen fiilis, että hukun vähän massaan.

Mutta toisaalta se ei haittaa, onko mukavaakin olla nobody.

btw. Blogianne lukiessa koko ajan tulee intoa siihen, että jaksais taas oman kanssa jatkaa. Ehkä sitten pian jossain vaiheessa.

Tijuana kirjoitti...

Yllätys yllätys, mie aloitin vuosi ennen muumiorajaa, eli vuonna 2004. Kukaan mua tuskin niiltä ajoilta muistaa, en taida muistaa itsekään omaa nickiäni... Taisi olla Kuukide tai Kuukivi tai joku kuujuttu.

jaffa kirjoitti...

Onneksi olkoo fossiloitumisesta vain, mutta joudun osaltani pilaamaan ilon sillä, että oma virtuaaliurani täyttää tänä vuonna jo pyöreät 10. En tosin muista niiden kultaisten ala-astevuosien Expagetallien nimiä, eikä luojan kiitos kukaan muukaan, ja pakko kyllä myöntää, että melko vähän mitään muutakaan järkevää on tänä koko aikana tullut tehtyä. Nick on tosin ollut (valitettavasti) sama 12-vuotiaasta lähtien, mutta tallit ovat muuttaneet nimeään ja muotoaan, olen itskin taukoillut ja vasta puolisentoista vuotta sitten saanut pitkästä aikaa jonkinlaisen kipinän koko hommaa kohtaan.

Eli olenko uusfossiili? Laiska ja saamaton fossiili? Joku, joka on muuten vain pyörinyt täällä kymmenisen vuotta tuijotellen ympärilleen tekemättä juuri mitään.

Ireth kirjoitti...

Minä aloittelin virtuaalihevosten kanssa touhuamista vuonna 2003, aluksi toki vain hoitohevosten muodossa. Ensimmäisen tallini perustin vuonna 2004, siitä lähtien on talleja ollut ja menny muutamia. Nykyinen tallini Viisikko onkin ollut toiminnassa kolme vuotta, eli vuodesta 2006 asti.

"Kuuluisia" talleja ei ole ennen ollut, eikä kyllä ole nytkään :D Muistan kyllä kun kävin Ionicia ihailemassa vuoden 2004-2005 tienoilla hyvin usein... ja siitä se ajatus sitten lähti myös omaan suurtalliin, pikkuhiljaa.

Aiempia nimimerkkejä on ollut vain yksi, Lara, mutta tämä Ireth on ollut käytössä ja pidemmän aikaa. Kukaan minua tuskin tuntee sen pahemmin, mutta no, eipä se minua niin haittaakaan. Tekisin varmaan jotain repäisevämpää kuis pitäisin paria isohkoa tallia pystyssä jos haluaisin tulla "kuuluisaksi" :D

Anonyymi kirjoitti...

Nickillä Nintsu olen ollut virtuaalimaailmassa vuodesta 2003, aloitin niissä kammottavissa expagetalleissa 2001 aluksia hoitajana ja sitten oman tallin kanssa.

Minua tuskin kukaan muistaa mistään. Hukun massaan kaikeaa muussa paitsi siinä etten koskaan ole pitänyt yli viikon taukoa :D

Gin kirjoitti...

Hitsit, onhan täällä näitä kauemmin harrastaneita useampiakin! Ja onnittelut Jaffalle kymmenvuotisesta taipaleesta virtuaalihevosten parissa.

Amar kirjoitti...

Täälläkin yksi fossiili, 1999 tuli hoitamisen muodossa nämä hommat aloitettua :D

Vuoteen 2004 asti taisin esiintyä nimellä Maija R., siitä lähtien on ollut vain Amar käytössä. Ensimmäinen talli oli keväästä 04 syksyyn 04 omistuksessani pyristellyt Silver Valley, siitä eteenpäin on Heijastus ollut pystyssä yhdellä kesän mittaisella lopetuksella \o/ Ja jotain pienempiä ja ehdottomasti vähän mainostettuja ja tunnettuja sivutalleja on ollut muutamia, tällä hetkellä Heijastuksen lisäksi löytyy vain Spiegelung joka täytti vuoden joskus tänä syksynä :)

feiarth kirjoitti...

Minäkin aloitin touhuilut ensimmäisen kerran joskus 2002 vuonna. Hitto että siitä tosiaan on pitkä! En ole koskaan tainnut saada kunnon talleja aikaiseksi, kunhan olen mukana pyörinyt ja ihmetellyt meininkiä. Aloitin kaiketi nimimerkillä Melin lé ja koitin saada expageen tehdyn Pohjoismetsän tallin kukoistamaan, mutta lieneekö siinä paljon muistamista : D tallille ei käynyt hyvin, niin kuin ei oikein millekään omalle projektilleni koskaan :p

Onnittelut urastasi, veikkaan ettei virtuaalimaailmasta löydy ketään, joka ei Ionicia tietäisi. (:

suz kirjoitti...

En tiedä lasketaanko mua edes enää harrastajaksi, kun vaan VRL:n parissa pyörin aktiivisesti. Kaipa? Vaikkei tallia enää olekaan.

2002 tosiaan aloitin harrastamisen, silloin oli oma talli Angelfiressä (jonka nimi oli Crystal jotakin, nimimerkistä ei ole mitään hajua enää), siinä sitten parin vuoden pikkuhiljaaopettelun jälkeen Cecilié Stud aloitti Sinililjan tallina 2004 loppuvuodesta, 2005 alkupuolella nimi tosiaan muuttui Cecilieksi.

Jossain vaiheessa hengailin foorumeilla yovellen-nimellä, mikä on edelleen hevoset.comin nikkini - pitkän aikaa olen nimeltäni ollut Sanni S., joka vaihtui VRL:n hallitukseen liittymiseni aikoihin Viivi L'ksi. Siinä vaiheessa tuntui suurin osa harrastajista hävittävän mut "kartalta", monikaan ei yhdistä samaksi ihmiseksi (paitsi tietty tutummat suokkikasvattajat). :)

Aino kirjoitti...

Golden Horse ja Ionic pyörivät vähän eri talliryhmissä, jonka vuoksi itsekin eksyn tähän suuntaan turhan harvoin. Mutta tulkaa ihmeessä tutustumaan enemmänkin jos joskus aikaa ja kiinnostusta on (: Kyllä me yritetään olla helposti lähestyttäviä ja jossain määrin kiinnostavia - sekä tietysti edelleen elossa, vaikkakin viime viikkoina on näyttänyt vähän kehnolta.

Ja onnea pitkästä virtuaalitaipaleesta - on meitä fossiileja muutama vielä jäljellä!

Aavi S. (VRL-1354, KaRa) kirjoitti...

Jee, en voi laskea itseäni muumioksi, aloitin 2005 Immortelle Parkin kanssa, eli tässä kuussa se tuli 4 vuotta.

Mutta, itse olen kehittänyt ihan hyvän systeemin noille kuville, sillä tallennan tallien sivustoilta omalle koneelleni tiettyyn kansioon kuvat ja liitän mukaan tekijänoikeuden omistajan tiedot. Sitten, kun kuvat tulevat käyttöön, siirrän ne toiseen kansioon. Tosi vaivatonta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, yksi fossiili ja jo virtuaalihevostelusta poistunut ilmoittautuu muistelemaan vanhoja :)

Aloitin virtuaalihevostelun vuonna 2000 perustamalla Vaahteran tallin, joka taisi pyöriä miltein viisi vuotta tauotta. Toimin tuolloin elossa olleen virtuaalisen näyttelyjaoksen NJ:n tuomarina ja jossakin muussakin virtuaaliyhdistystoiminnassa taisin olla mukana.

Viime vuonna joku yritti ottaa minut facebookissa kaverikseen ja kommentoi kaveripyynnössään että minun on pakko olla vanhan Vaahteran ylläpitäjä. Kyllähän se vähän liikutti, että joku muisti Vaahteran näinkin pitkän ajan jälkeen :)