maanantaina, lokakuuta 26, 2009

Quaint Appaloosas

Olen saattanut törmätä aikaisemminkin tähän talliin, mutta nyt vasta rekisteröin sen kunnolla aivoissani: Quaint Appaloosas.

Appaloosatallejapa ei tosiaan löydy joka pusikon juuresta. Itse asiassa en taida muistaa koko virtuaalihistoriani ajalta (ja se ei ole ihan lyhyt aika) ainoatakaan pelkästään appaloosiin keskittynyttä tallia. En ainakaan mitään pitkäikäistä, ehkä joitain yrityksiä on voinut olla, mutta ovat jääneet sitten yrityksiksi. Hatunnosto ja pitkän iän toivotus siis Quaintille!
Appaloosa on vekkuli rotu, erikoisen värinen ja tyyppivaihtelua on paljon. Yleisimmin appaloosaa pidetään quarterin tyyppisenä karjahevosena, mutta toisaalta quarterissakin on paljon tyyppivaihtelua ja appaloosassa vielä enemmän. Appaloosasta voi löytää hyvin puoliverityyppisiä ja toisaalta myös arabityyppisiä hevosia näiden perinteisten karjahevosten lisäksi. Appaloosaan on reaalimaailmassa lupakin risteyttää sekä quarteria, täysiveristä että arabia.
Appaloosa on myös hyvin monipuolinen rotu. On suorastaan tuhlausta, jos niitä pidetään yksinomaan westerniin soveltuvina hevosina. Tietysti iso osa reaalimaailmankin appaloosista on western-ratsuja ja harrastehevosia, mutta joukosta löytyy ainakin helpon ja keskitason kouluhevosia, este- ja kenttäratsuja ja valjakkohevosia. Virtuaalimaailmassa (ja myös reaalimaailmassa) appaloosat voivat osallistua myös LJ:n laukkoihin ryhmässä 5 yhdessä quartereiden, paintien ja quarabien kanssa.

Ei kommentteja: