tiistaina, lokakuuta 26, 2010

Breeders' Cupin tuloksia odotellessa

Tämän CAS-vuoden Breeders' Cup on käynnissä juuri nyt. Eilen oli Ladies' Day, tänään Main Day. Tuloksia ei ole vielä tullut, mutta niitä odotetaan kovasti kiinnostuneena ainakin meillä.
Erityisen positiivista on se, että BC Steeplechasessa on tänä vuonna muitakin kuin vain meidän hevosia. Mietin tuossa vain, että voisihan Steeplechasenkin arpoa samalla tavalla kuin muutkin BC-lähdöt (eli alkupisteitä tämän CAS-vuoden sijoitusten perusteella) vaikkei siihen lähtöön preppejä järjestetäkään. Toisi vähän enemmän jännitystä siihenkin. Täytyy ehkä ehdottaa ensi CAS-vuodelle.

Alkupisteiden perusteella voisin omasta puolestani julistaa ennakkosuosikeiksi seuraavat:
BC Juvenile Fillies menee melko varmasti Driftawayn Post Some Secretille, kahteen muuhun osallistujaan verrattuna tällä on aivan ylivoimaiset alkupisteet. Lähdössä juoksee myös Pretty In Pink Juvenilenn voittanut Farleighin Celeritas, mutta sillä ei tunnu olevan mitään jakoa lähdössä.

BC Filly & Mare Turfin ennakkosuosikki on Pretty In Pink Stayer-lähdöissä pari kertaa voittanut ja kerran kakkoseksi sijoittunut RTW Slewsive (om. Crown Stable). Driftawayn Wind N' Fire on selkeä kakkossuosikki eikä niin kovin paljon RTW Slewsiveä jäljessä.

BC Ladies' Classicin voitosta ei alkupisteiden perusteella käydä edes minkäänlaista kamppailua, Driftawayn Queen Dowager '91 on niin selvä ennakkosuosikki. Ihmeitä pitää tapahtua, jotta joku kahdesta muusta tammasta voittaisi.

BC Juvenilea ei järjestetä ollenkaan, koska mukana on vain yksi osallistuja. Hyvä, siellä on toinenkin ilmoitettu, meidän TAMMA Unity Spirit GA, joka preppasi kyllä Juvenileen, mutta se on rajattu oreille ja ruunille. Miten tamma voi siihen prepata, ihmettelen vain enkä sitten osallistumispostia kirjoittaessani huomannut sitä oriit ja ruunat-kohtaa. Se olisi ollut todella tasainen lähtö, Unity Spiritillä olisi ollut aivan pieni etumatka Farleighin Demon Feigiin.

BC Sprintin tilanne on aika tasainen, kaikkien viiden osallistujan alkupisteet ovat välillä 10-20. Niukka ennakkosuosikki on Cullamoren Cool Patrol, mutta heti sen perässä tulee Driftin Cat Catcher RVC 18 pisteellä ja meidän Really Cool GA ja Driftin Appleton Faire RVC ovat kolmantena 16 pisteellä.

BC Turf Milen ennakkosuosikki on Driftin (mikä yllätys...) omistama Turn Away '91, meidän Party Pride ja Driftin Ophir tappelevat sitten kakkossijasta, Party Pride on muutaman pisteen johtoasemassa.

BC Turfissa on peräti kuusi osallistujaa ja tilanne on siinäkin hyvin tasainen. Driftawayn Farleigh Extreme on niukka ennakkosuosikki, mutta lähellä on Jennan Shy Monarch RVC.

Ja päivän päälälhtö BC Classic juostaan viiden hevosen voimin. Melko ylivoimainen suosikki on Crown Stablen vasta kolmivuotias tamma Belinda Crown. Kakkossuosikkikin tulee Crown Stablesta, se on S Formula One. Kolmossuosikki on meidän JM Fangio GA.

1 kommentti:

Em. kirjoitti...

Enpäs tajunnutkaan tuota juvenile juttua, perskutti. Pitänee muuttaa se lähtö perutuksi kunhan pääsen omalle koneelle.