maanantaina, lokakuuta 14, 2013

Prix de l'Arc de Triomphe CAS30

Kuluvana CAS-vuonna on taas saatu pidettyä yhdet merkittävät arvokisat, nimittäin kaksipäiväinen Prix de l'Arc de Triomphe. Poikkeuksellista muihin arvokisoihin verrattuna on se, että Triomphessa on aina tarjolla muutama G1-lähtö myös arabialaisille. Noin muuten on lähtöjä täysiverisille, osa suhteutettuja, osa normaaleja.

Meiltä oli perinteiseen tapaan useita hevosia mukana molempina päivinä, mutta kaikkiin lähtöihin ei liiennyt sopivaa hevosta. Sijoituksia ja voittoja tuli ihan kivasti, joten saan olla ihan tyytyväinen tuloksiin. Tässä lyhyt katsaus meidän hevosten saavutuksiin.

Ekan päivän aloitti kaksivuotiaiden mailin maiden-lähtö. Osallistujia oli viisi, joista kaksi meiltä. Farleighin Cocoabean Feig voitti, meidän Pink Dakar oli toinen ja uransa tässä startissa aloittanut Pink Disco Fever oli neljäs.
G2-tasoiseen, pitkän matkan Prix Alternateen ei meiltä ollut osallistujia, kuten ei seuraavaankaan lähtöön, G3-tasoiseen 2400 metrin Prix Laukkajaokseen.
Sen sijaan Storm Maker Memorialissa (G1) meiltä oli mukana kaksi hevosta, nelivuotias ori Pink Bogeyman oli toinen yhdeksän hevosen lähdössä, mutta tamma Pink Broken Road taipui viimeiselle sijalle.
Prix Indian Runnerissa (G2) tuli päivän ensimmäinen voitto ja erittäin toivottu sellainen: kolmivuotias Pink Calamity Jane voitti sen suvereenisti, preppasi näinollen myös BC Filly&Mare Turfiin sekä pääsi etenemään G2-lähdöistä G1-tasolle. Minulla ei ole tässä nyt saatavilla Janen tuoreimpia statistiikkoja, mutta sillä on vain 5-6 starttia nyt takana ja suurimmasta osasta on voitto, joten se tulee olemaan kova sana Breedersissä. Loistavaa!
Seuraava startti, Prix Au Revoir ZZZ (G2) oli myös preppilähtö. Meidän Pink Bequerel tuli lähdössä toiseksi ja preppasi näinollen BC Turf Mileen. Mukana oli myös Pink Bogota, mutta se jäi sijalle 5.
Päivän toinen voitto tuli Prix Velvety Blackistä (G2), jonka voitti meidän Pink Beryl ja sai samalla myös paikan BC Turfiin.
UG-lähtö Abaque Memorial jouduttiin perumaan ja jossain vaiheessa olin katsovinani, että päivän päättävä arabitammojen G1 Arabian Sim Breeders' Challenge olisi peruttu osallistujien puutteessa, mutta siihen kuitenkin kolme hevosta tuli, meiltä Kabala Serafina, joka ikävä kyllä saalisti sen viimeisen sijan.

Toisen päivän ensimmäiseen lähtöön meiltä ei löytynyt hevosia (en tiedä, miten meillä ei ole noita korkeammilla tasoilla kilpailevia stayereita juuri lainkaan?), mutta toinen lähtö, Prix King of the Storm (G1), sai taas melkein Pink-voittajan, kun Pink Arctic sijoittui kakkoseksi kahta vuotta nuoremman Daymor Comanchen jälkeen. Pink Blonde sijoittui viidenneksi.
Sitten vuorossa oli ensimmäinen suhteutettu arvonta, G2-tasoinen kaksivuotiaille tammoille avoin Sim Criterium des Pouliches, joka oli samalla preppilähtö myös BC Juvenile Turfiin. Meillä ei tänä vuonna ole yhtään G2-/G1-tasolla kilpailevaa kaksivuotiasta tammaa, joten meiltä tämä jäi väliin.
Neljäs lähtö oli suhteutettu G1-tasoinen Grand Sim Criterium, avoin kaksivuotiaille ja sen vei nimiinsä aiemminkin hehkutettu Pink Discreet. Voitto oli kiva yllätys, koska kahdesta viime lähdöstä sillä on alla kolmossija eikä se ollut mikään ylivoimainen ennakkosuosikki numeroidensa perusteella. Alkuasetelmissa Discreetillä oli 11 nimeä ja Flaming Heart SNAKilla 10 nimeä. Flaming Heart SNAK kuitenkin taipui pahoin sijalle 4.
Seuraava lähtö oli kolmivuotiaille ja vanhemmille tammoille avoin HolyCat Memorial (G1), jossa meidän Pink Being Zoe Barnes sijoittui kolmanneksi ja preppasi BC Filly&Mare Turfiin.
Varsinaiseen päälähtöön, 2400 metrin G1-tasoiseen Prix de L'Arc de Triompheen ei meiltä ollut yhtään hevosta, mutta sitä seuraavaan arabialaisten suhteutettuun Arabian Sim World Cupiin (G1) meiltä liikeni peräti kaksi hevosta, oriit Narza Gehir ja Roshnara Madheen. Madheen oli kolmen hevosen lähdön altavastaaja ja Gehir yhdessä Dean omistaman Kiamyn kanssa ennakkosuosikkeja samalla nimimäärällä, mutta niin vain kävi, että Madheen voitti ja Gehir oli kolmas.
Päivän päättäviin Prix Mimeen (G1) ja Oré Memorialiin (UG) ei meiltä ollut hevosia, jälkimmäinen itse asiassa peruttiin kokonaan.

–S

Ei kommentteja: